July 12, 2006

...Pengat Durian...

...nak dijadikan cerita, hari ahad hari tu, helmie sms aku suruh amik dia kat lrt bukit jalil.dia baru balik otstesen dr singapore*dia dah 2 x gi sana... aku skalik pun lom agik**nangis*.so, aku dgn gigihnya bawaklah keta akak dia yg dia tinggalkan kat umah tu gi amik dia.pas gi amik dia tu kitorang ke kepong antor kete akak dia then amik balik kete dia.bla... bla bla bla...durian...pisang...manggis...

...so dah ada durian tu, ngidam laks nak makan pengat durian ngan pulut.sssllluurrpppsss!! lama tak makan kan kan...mesti melted lady jeles kan kan!!!so kitorang decide nak masak smalam*sebenarnya aku je yang masak*.aku suruh la helmie beli beras pulut.tapi haram tak beli.smalam aku masak la kuah durian tu...

...dan sekarang aku pun feeling feeling chef diva*matilah kak nita*...

...yer puan puan... bahan-bahan yang kita perlukan adalah...

dua hengget santan

isi durian*ko gila nak melantak kulit durian tu??*

gula melaka*tapi aku pakai gula perang, kekwat kan!!

gula*susah benow nak carik gula skang*

air

daun pandan*bukan pondan yek!!**larik*

periuk belanga dan senduk untuk menggodek!!*bukan menggedik*

cara-caranya...

masukkan santan ke dalam periuk.

tambahkan air sebab santan tu pekat, so nisbah air yang dicampur adalah 1:3 katanya.

nak suruh banyak sikit kuah tu.

kalau sikit nanti tak cukup.

peponen ni melantak macam membela hantu raya*larik*padahal diorang tu memang dah hantu raya**call AirAsia beli tiket gi Timor Leste*.

lepas tu, korang masukkan 1 senduk gula, pastu 1-1.5 senduk gula perang.

kalau pakai gula melaka(kalo pantai timur panggil nisang kerek), tapi untuk menkekwatkan diri, aku pakai gula perang*sebenarnya jimat,murs murs je uols*.

ekceli jumlah gula yang dimasukkan tu bergantung *bukan gergantuans**naik erl gi klia**kepada citarasa tembolok korang.

kalau suka manis dan nak cepat mati kena kencing manis, korang tambah lah 8 kilo pun aku dulik hapa.

pastu korang campak laa durian tu skalik ngan daun pandan...diulangi...pandan bukan PONDAN*mane flight gi timur leste ni*... untuk memberikan aroma yang menyerlahkan kerakusan nafsu makan korang.

pastu korang godak-godak la.jgn sampai santan tu "berkepala".

kacau sampai menggelegak.

pastikan isi durian itu sedikit hancurlah kan, baru sedap.

so, siaplah pengat durian yang memang best asbestos...

...kalau ikut plan asal, memang nak makan ngan pulut. tapi dah pondan jiwa tu balik lambat, aku suruh je dia beli roti.sedap jugak.ada lagik kat umah aku tu.sapa nak rasa denagn tak malunya kau jemput korang yang muka tak malu ke rumah aku tu.sekian terima kasih...

p/s:aku malas nak carik pic dia.kalo ade mesti lagi meleleh.tepon murah aku ni tak dak camera.sorry yek!!!

74 comments:

e-jat said...

cam sedap ajer pengat durian tuh...

Azhar Ahmad said...

Ummmm yummyuyyyy. Tapi kena tolll ngan pulut uthhh. Sedap ek makan ngan roti. Roti yang dalam kotak tu sedap tak checah ngan benda alah tu *lari*

ArcHmaL HatiEmieY said...

roti lam kotak tu roti mende aaa???tak paham laa...*koma*

daribilikini said...

nak buat guane kalu santan tu keluar kepala?...roti dlm kotak= tuala wanita???

ArcHmaL HatiEmieY said...

matilah tak paham roti dlm kotak...ai pakai kotex....bungkus plastik!!!*larik*


kalu kuar pala isap jer laaa...gelak guling guling
*mati koma kene cocok!!*

izzu said...

mesti penat kan ko menaip entry ni. entah berapa kali ko naik flight, pergi togo, timor leste, congo dan siap naik erl lagi tu...baru siap entry ko.

ArcHmaL HatiEmieY said...

nak naik je...lom naik lagik... matilah entry pengat durian tu 1o menet je...nak lawan fiebes nie...
*matilahmak feeling star*

JohnBraun said...

slc5Ca write more, thanks.

coupl maried sex said...

Hello all!

donkey sex hollandaise said...

Thanks to author.

animal sex library said...

actually, that's brilliant. Thank you. I'm going to pass that on to a couple of people.

las vagas sex said...

Please write anything else!

domina teasing great anal bottle insertion said...

Please write anything else!

sex after chlamydia said...

Please write anything else!

eminem sex scene said...

Wonderful blog.

oriental doll sex said...

Nice Article.

beach public sex said...

Good job!

beach public sex said...

Wonderful blog.

critical sex toys said...

Hello all!

house cam sex said...

Magnific!

random facts sex said...

Good job!

male beastly sex said...

Suicidal twin kills sister by mistake!

nichola holt sex said...

A lot of people mistake a short memory for a clear conscience.

dog homo sex said...

Oops. My brain just hit a bad sector.

free oral sex chat and porn movies said...

Lottery: A tax on people who are bad at math.

brazil lesbian sex said...

Beam me aboard, Scotty..... Sure. Will a 2x10 do?

boy boy sex said...

Save the whales, collect the whole set

ainimal girl sex said...

What is a free gift ? Aren't all gifts free?

jappaneese sex training said...

Give me ambiguity or give me something else.

hydrocodone extra said...

Lottery: A tax on people who are bad at math.

cialis mix viagra said...

Lottery: A tax on people who are bad at math.

phenterm said...

Oops. My brain just hit a bad sector.

japanese sex 21 said...

When there's a will, I want to be in it.

big people sex said...

A flashlight is a case for holding dead batteries.

geocities celebrity sex said...

Wonderful blog.

as sex weapon said...

Lottery: A tax on people who are bad at math.

amature sex uk said...

actually, that's brilliant. Thank you. I'm going to pass that on to a couple of people.

sex and screamers said...

Save the whales, collect the whole set

devon sex clips said...

Give me ambiguity or give me something else.

old timers sex said...

Build a watch in 179 easy steps - by C. Forsberg.

cocaine effect o said...

Friends help you move. Real friends help you move bodies

name said...

Give me ambiguity or give me something else.

dragonball z porn videos said...

A lot of people mistake a short memory for a clear conscience.

teen teen porn model said...

A lot of people mistake a short memory for a clear conscience.

animai porn said...

What is a free gift ? Aren't all gifts free?

lesund sex debut said...

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it.

babes models sex said...

The gene pool could use a little chlorine.

french maid porn said...

Build a watch in 179 easy steps - by C. Forsberg.

cnn com net porn controls useless study said...

Suicidal twin kills sister by mistake!

goofy porn said...

640K ought to be enough for anybody. - Bill Gates 81

anal pruitis said...

Friends help you move. Real friends help you move bodies.

free tanny sex said...

Build a watch in 179 easy steps - by C. Forsberg.

porn torrent said...

Ever notice how fast Windows runs? Neither did I.

hector dog sex said...

Hello all!

increase r said...

Beam me aboard, Scotty..... Sure. Will a 2x10 do?

change journal sex said...

A lot of people mistake a short memory for a clear conscience.

playboy phone sex said...

The gene pool could use a little chlorine.

caledonia ontario sex said...

A flashlight is a case for holding dead batteries.

cartoon sex cartoon said...

What is a free gift ? Aren't all gifts free?

free lactating sex said...

Give me ambiguity or give me something else.

japanese internet porn said...

The gene pool could use a little chlorine.

indian sex torrent said...

Please write anything else!

wrestling porn said...

I'm not a complete idiot, some parts are missing!

kangourou sex toys said...

What is a free gift ? Aren't all gifts free?

pop rocks sex said...

Clap on! , Clap off! clap@#&$NO CARRIER

asian porn sites said...

All generalizations are false, including this one.

land rover sex said...

C++ should have been called B

blonde porn galleries said...

C++ should have been called B

locking anal butt plug harness said...

What is a free gift ? Aren't all gifts free?

pernilla qvist sex said...

Calvin, we will not have an anatomically correct snowman!

information phentermine said...

actually, that's brilliant. Thank you. I'm going to pass that on to a couple of people.

pictures of the phentermine bootleg pharmacy said...

Suicidal twin kills sister by mistake!

free phentermine consultation said...

Save the whales, collect the whole set

human sex pheromone said...

If ignorance is bliss, you must be orgasmic.