September 15, 2006

...Hari Jumaat...

...sebenarnya, tak ada menda menarik hari ni. dari dulu lagik aku dah cakap, hidup aku memang memboringkan. kerja. tidor. kerja. tido. matilah workoholic kunun.padahal nan ado!!...

...hari malas aku kerja.aku dah set jam cam biasa malam td. tetiba sejuk laks rasa.kan ke mlm td ujan kat puchong.so, sedap laa tidur bersama.hehehehe.*larik*...

...set balik alarm...

...bunyik...

...set alarm...

...bunyik...

...bangun lah.kul 0825 am.matilah.memang aku sengaja bangun lambat harin i.memang malas nak kerja.penat pun ada*wat pe tatau malam tadik!!*.lagipun tak bz sangat dah sari dua ni.tunggulah minggu depan.siap laa.kena ganti abg rosli. mmg tak dak masa nak melayan blog la.kalo layan pun time nak balik la.tu pun tatak kul bape...

...yes.aku mmg kuat tidur.tapi lately aku sangat kurang tidor. bukan sebab xtvt malam bersama si dia.tapi kerja aku sekarang memang memenatkan.tu baru tidur atas tilam buruk aku yang tunggu masa nak kena disposed. just imagine kalau aku tido atas tilam cam ni...

...suka deco yang simple*ke* cam ni.imagine tukar kale apple green, mesti vast kan...

...atau.... cam ni...

...yang ni aku suka semua perabot, cuma kale bilik je tukar kaler ijo jugak.best, best!!...

...maunye tak bangun gi kerja.asyik nak tido je.well, both of this bedroom or bed or anything what u want to define it, are my choice among fews that i get from email.nice .but, hhheeeellloooooo. ni tilam mat saleh laa.matilah kerja 3 tahun baru leh beli bantal dia satu...

... alamak!! hujan la plak.lebat laks tu.matilah ngamuk orang kat rumah.eh, dia kerja kul 1 harti ni.so, balik lambat laa kot.matilah , mementang sorang kat umah terus balik lambat nie.ihhiks!!

...tadi, aku masa tengah sebok duk buat IDT *internal depot transfer* akak aku yang jelita call.tapi tak dapat sembang sebab mmg tgh bz n tgh diskas ngan abg rosli ni*tapi, motif ada lagu bekgraun hazami-kata*.sorry kak.mmg bz skit kalo ptg skang ni...

...lagipun , next week aku akan ganti abg rosli ni. dia ni permanent staf.next week dia nak gi SAP training.so, aku kena replace la tempat dia.matilah aku!!selalu dia yag handle smer kerja yang aku buat skang.bila aku dah masuk, bos suruh bagik kat aku skit-skit.lagipun tak dak orang dah yang lebih baik*kunun,pigi dah mabuk*tak da orang lain dah yg leh ganti dia selain aku yang pada asal nyer diambil bekerja untuk job task lain , tp skang tah apa job task dah aku buat.bukan memandai, tapi arahan.merk ok jer uols...

...as long diorang bayar gaji aku kan.walaupun kekadang aku rasa cam nak gila gak tensennye, bz nyer.tapi, this is my dream job.jadik orang penting*agaknyalah* untuk company.yes, aku ni feeling workoholic*tapi sebenarnya pemalas*.aku rasa, kat opis ni , aku ni antara orang yang bizi kot.walaupun, kekadang buat-buat bizi je.sekarang nie la...

... tak pernah aku kerja selama ni , aku suka kerja yang aku buat.except, keje duk umah 3 bulan makan minum ditanggung oleh biasiswa FAMA*tanam anggur uols*.yes!! 3 bulan je dalam hidup aku paling lama aku nganggur.masa memula lepas aku moved from kl on 2003.means, frm raya 2003*december*, till februari 2004.ngangkang je kat umah.maqkan tidor.layan tivi.lepak. tak dka aktiviti.adelah tolong mak aku kan.aku kan anak yang baik*walaupun tak lah baik sangat pun*.selalu tolong mak aku kat dapur...

... yers , uols.aku memang membesar di dapur. aku berani celen ngan akak aku no 3 bab masak.dulu memang dia ni malas nak mampos duk dapur.masa dia skolah dedulu lah. tapi skang , lepas dah kawin, ok skit lah.rajin lah skit. lagipun , lepas kawin dulu dia tak duk kampung lagik. dia n abg ipar aku*pendek uols.muka cam do.ihhiks.tapi pendek..bulat.kitorg ; aku ,abg aku nadik2 aku panggey dia doraemon*ngajar kat kole lepis nung.umah diorang blakang umah artis baru kawen yang ngan datuk misai tu...

...apa kaitan nie?? masa nganggur , aku feeling desperate housewives laa uols.walaupun masa tu tak kuar lagi rasanya cite nie...

...matilah tetiba aku kutuk abang iparku yang idak berdosa itu.ngumpat skit. abang ipar aku ni cikgu gak cam akak aku tu.tapi dia kat umah pendiam skit.tak cakap sangat ngan abang or adik2 aku.lagipun, dia tak reti sangat nak sembang ngan adik bradik sebab dia ada 3 beradik je.so, bila masuk family kitorang, cam tak leh sesuai diri gak la.ni speku je.aku rasa la.tapi ngan kau dia ok je..sebab aku selalu bebuat tanye memacam...

...aku kan peramah.mesraaaaaaa.katanya.walaupun sebenarnya aku ni pemalu.cam ne tu??*pengsan*kat mana tadik aku benti aa.btw, esok aku kena datang kerja lagik*nanges*tapi aku yang nak datang.sebab banyak lagik aku kena blajar ngan abg rosli tu.kira training laa kot.walaupun dah seminggu duk training buat kerja dia ngan system yang akan kiok bulan 11 nanti.so , esok dia nak ajar aku buat purchase shipment ngan shipment untuk singapore.banyak gak laa mende aku kena blaja.dah laa bengap tahap cipan...

... one thing yang menambahkan semangat aku, supervisor aku cakap tadi.duk tetengah sibuk ke sana ke mari buat IDT, sempat gak sembang di celah celah*celah apa tatau*, ada lah topik kitorang cakap tadi.dia bagitau aku, kitorang*termasuk dia la* mungkin dapat permanent kot or akan disambung kontrak sebab bila SAP go live, diorang*company ni* tak cukup orang.as long aku pun banyak dah mende yang aku buat dan tahu, kemungkinan besar lah dapat offer tu.tapi tak confirm lagik.sebab dia pun dedengar jugak...

... aku rasa ni lah menguatkan lagik semangat aku tuk kerja lebih tekun dan rajin*motif skema*.walaupun sebenarnya tunjuk rajin je.tapi , at least tu aku buat sebagai motivasi aku lah kan.walaupun mender tak tau mana hala lagi.buat masa ni, aku buat kerja aku dan yang diorang suruh aku buat walaupun kekadang sampai tak terbuat...

...erms.ptg ni, dah sampai email dari BTT team*mender tatau BTT tu*.apalagik, loadsheet laa.no 4 nyer. kali ni diorang bagik masa seminggu laks nak aku siapkan menatang tu.tapi kerja dah tak banyak sangat sebab aku dah mengerah segala keringat*ko hengat ko petani ke* dan otak aku yang lembab lagi bengap ni minggu lepas...

...so , esok aku akan bekerja denagn jayanya.shanker*supervisor aku* pun cakap dia akan datang esok.tapi dia tak leh claim OT.aku leh claim.hehehe.dia pesan kat aku tadik.esok pagi tolong call depot Kerteh ngan Kota Bharu pasal Obsolete List tu.so, tu je la kot pasal hidup aku hari nie...

...ni cite past tensce skit.hari selasa ari tu ak uada sebut pasal aku tengok cite grey's anatomy kan. sebabkan ari tu aku bz nak carik gambow dia, so ni aku letak diorang nyer pic laa.sekarang ni , dah masuk season 2.ade 21 episode katanya.hari selasa lepas tu adalah 1st episode.dan bermulalah , sebuah lagik episod aku gila drama bersiri. tahun lepas dah tengok season 1.tahun depan diorang kata ada lagik season 3.dah siap ada poster lagik...

...aku suka cite ni sebab aku kan feeling nak jadik doktor tak pi tak lepas*padan muka aku*.so , tgk je laa cite yang pasal doktor doktor nie. lagi satu , yang penting , Dr Sheperd tu, Patrick Limpsey *ttteeeyyyyssssss gggiiillleeeerrrr*.nnnaaahhh!!! aku suka sebab cite dia best, pengarahan yang baik.continueity yang bagus.story board.everything la.banyak gak dapat award n nominated drama nie...

...suka poster ni.keejjii n sesuatu sangat.yer ke poster??apa tah orang panggey...

... ni pelakon untuk season lepas, season 1...

...ni pelakon yang ada skang.season 2 katanya...

... season 3 nyer casting untuk tahun depan.suka gambar ni.aku buat wallpaper lagik...

... so pastikan korang membuang masa bersama aku untuk nengok cite drama omputeh yang best tahap cipan kacukan nie. pada setiap selasa jam 2030 pm*lapan stengah uols* di ntv7... saluran ceria anda...

...satu lagik weiii!! last dah nie. jangan lupa teruskan mengeVOTE akak aku , gimme an R , E , D, to da M to da U , dabel M to da Y....RRREEEDDDMMMUUUMMMMMMYYY *tetiba feeling cheerleading lask*... for the Bloggers Idols 2006 di sssssiiiiiinnnniiiiii!!!!VOTE REDMUMMY yerks!!*tolong la vote uols, nanti aku tak dapat baju raya free*... also my big hensem malatop brother*puji melangit nie* of da year...BILIK INI ... yeks... juga..di mana??? hanya di Bloggers Idols 2006...

2 comments:

Red Mummy said...

nyah..

ha ni baru leh bg komen. dr mlm td aku bukak komen bod ko, tb ko, hagham x leh kuor...bspot buat hal kot

tolong la vote uols, nanti aku tak dapat baju raya free*...

ko biar benar nyah? ko siuman idak...baju raya free? perjanjian syaitan kah itu?

anw ling, macih macih for the good promotion.

erk..katil bilik kaler merah x de ke?

katil no 2 x sesuai utk orang kelamin..ahaksssssssssss!

ArcHmaL HatiEmieY said...

ala.... akak nyer streamyx tu probl;em kot...

la la la la la la la....

kak , masa mak tak kena rejek*uuuwwaaa* pun tak buat promo tau....


sbb masa tu mmg bz nak mampos... outstation 2 minggu berturut2...


tapi tak per laa ... demi madu ku tersayang*matiker mak *

p/s:katel no 2 tu ok jer... sambil berdiri katanya*buat apa tatau*