August 02, 2006

...BI06-WEEK 1 ASSIGNMENT: ALL ABOUT IZZU...

...gulp!! 1st assignment untuk Bloggers-Idol katanya*matilahmak*.as korang tau kan, aku ni berangan nak glemer, so aku join la BI06 yang aku duk promote melalak-lalak tu kan.so tugasan pertama adalah bertemakan ice breaking katanya.tapi bagi aku, sesi carut contenders lain boley???*larik nyuruk dalam tempayan naga*...

...so aku punyer subject is IZZU.cam tetau je kan aku baru je terjumpa*ternampak je sebenarnya* kat kl sabtu hari tu , terus dapat dia katanya.personally mmg aku tak kenal sapa IZZU ni.tapi adalah jugak aku baca blog dia kan...

...pose macho katanya, masalahnya, macho ke???*larik*...

...camana nak mula yek.ha...ekceli aku tak ekspek*expect la* pun assignment cam ni kan.matilah feeling buat assignment ala tesis segala.nasib baik aku mmg selalu baca blog contenders lain*padahal tak de keja kat opis*tunjuk mesra kunun*padahal cari point nak carut*. Mende aku meroyan ni.bila nak start...

...so, bermulalaah ceritera apa bila terlahirnya sorang putera yang tak berapa putera sangat di tanah rendah sekebun bunga, tanah tumpah sang puteri setia, saadong nan jelita*apa kaitan tatau*adapun terlahirnya putera adalah tanggal*bukan tanggal tali pusat la* julai 18 dua puluh purnama yang lalu*24 thn lah!ko tak belajar math ke*...

...ni mende aku melalut ni.suka tau meroyan sensorang feeling star kan.putera*ye ke? bukan puteri ke* yang dimaksudkan adalah tidak lain tidak bukan IZZU.well, berhoroskop kan cancer*, sinonim denga n dirinya, IZZU adalah seorang yang sensitif*alah, adik-adik mmg sensitifkan*, berjiwa lembut dan rapat dengan ibunya...

...IZZU lebih suka rentak hidupnya slow n calm*nampak cam translate horskop kan!!memang. Dia yang cakap mostly horoskop dia betul.aku tak reti nak judge personality orang yek.harap maklum*IZZU sentiasa ingin orang yang disampingnya memahami dirinya.tak kira laa kan kawan ke, kb ke, laki ke*matilah aku*...

...namun begitu*cam karangan SPM laks*, beliau adalah seorang yang kelakar.mungkin selepas menamatkan pengajian beliau di Universiti kat meletops kat Perak tu*matilah Tronoh* dia boleh apply jawatan badut sarkis kat royal london sarkis kan*matilah aku carut dia je manjang*...

...peramah?sifat yang bagus yg dimiliki seperti mana adik-adik yang lain.mmeessssrrraaaaa katanya.IZZU amat disukai oleh kenkawannya*aku propah je ni* kerana beliau seorang yang boleh dipercayai , seorang pendenagr yang baik, dan amat memahami perasaan orang lain.tidak hairanlah kalau IZZU dianggap sebagai seorang kaunselor dikalangan kenkawanya...

... siapa kata IZZU tak ade perangai buruk.no body's perfectkan.dari pengakuan terbuka setelah buat press konferan ala-ala CT n Datuk K*star ke nko IZZU??larik* , IZZU mengakui bahaa seorang yang overprotective*tetiba aku teringat Britney Spears;overprotected!!*.alasan*matilah miss alasan*, IZZU akan menjadi seorang overprotective dengan kenkawannya yang tak tahu laa ramai mana, of kos laa kan, denagn kekasih hati.yerlah, kalau korang sayang kat diorang pun korang pun buat mende yang sam cam dia kan...

...ko pehal ngangkang semacam jer, gersang ek??*matilahmak*...

...satu perangai makcik-makcik*mungkin ikut mak dia kot, dia kan anak mak!!*adalah kuat membebel.tapi menurut IZZU, actually , suka bagi advices kat kawan2, tapi org panggil membebel. Yer tak ye jugak.aku pun selalu dikutuk suka bebel, padahal mmg pun.ni pehal cite pasal aku.pasal IZZU laa.bengong laa ko ni ARCHMAL...

...satu lagik perangai buruk IZZU ni, dia suka tangguh2 kerja dan buat kerja last minit.cam aku gak je.aku lagik.sebok nak enterprem.aku no komen pasla perangai yang satu ni kan.tapi walaupun it's normal , tapi it's not a good things dude!! try to change it!!katanya, tetiba nasihat nie, cantek ke ko archmal???larik...

...cerita pasal hobi ler pulok.apasal cam boring laks cerita aku ni.Format kertas peperiksaan Penulisan UPSR sangat.tajuk kawan baik say.matilah aku.tetiba ingat iklan aiman tak keshah.iklan japs yek.tetiba idea kau diganggu oleh jembalang yang diberi oleh ponen berangan top suka carut adik-adik nie...

...back to IZZU, dia ni suka melalak.means menyanyi.sedap ke idak wallahua'lam laa kan.tak penah aku denagr laks.ko kompiden nyanyi tu, apsal ko tak gi odisen AF ke, OiAM ke.brani IZZU??.selain daripada itu, hobi biasalah cam org lain gak , tengok wayang*leh geng ni*baca majalah n komik*kalo buku ilmiah 2nd page dah lelap*outdoor*leh tahan lasak cam aku ni*bla bla bla, cam orang lain gak.tapi satu hobi pelik dia, aku pun tingtong gak pasal aku suka gak buat tu tapi tak de lah dijadikan hobi...

...IZZU ni gila kumpul broser or pamplet or sampah marketing pasal housing lot nie.gilo apo.tapi it's good sebenarnya. Walaupun nampak berangan , tapi bagi aku lah kan, at least that thing can motivated us to work harder to strive the goal, buy that dreamed house.kan IZZU kan.keep it up!!!...

...aku ada tanya dia*kut email la* ala-ala feeling miss world kan, if you are not you, who would you want to be? Nak tau apa jawapan dia.kompidensi sangat .cam ada pengalamanmasuk miss miss ni*matilah organiser miss tak serik serik, larik*.korang baca jawapan dia.ni aku mmg kopi pes je jwpan dia bebulat cam perut aku yang boroi nie...

...satu lagi hobi yang dia tak cerita kat aku, amik gambo ngan jejant*larik*...

...i dont think, sesiapa boleh jadi diri i tapi i boleh jadi orang lain yang orang lain nak jika mereka inginkan i jadi macam apa yg mereka nak. kiranya, i boleh berubah2 mengikut keadaan, situasi serta masyarakat sekeliling. i dont think, i dont wanna be someone else but i hope i can loose a lil bit of the sympathy and empathy things. susah la, sbb mudah kesian kat org, last2 i gak yang dpt susah. i want to be more tegas dan serious person. but i doesnt suit my character. but i will be a serious man jika diperlukan. i wish i can be irfan khairi, coz i really adore him. well, he's young millionaire. and i want to be one too...

...hamik ko.tersentap aku.tapi aku puas hati.at least i know what type of person he is, baekhati*propah ni* and ambitious katanya.ada cecita nak jadi jutawan.keles ko kan!!!aku doakan cecita ko tercapai...

...so aku rasa itu jer laa saje bebelan dan royanan*ada ke perkataan ni, main belasah je* pasal IZZU. Lagipun ada few question aku tanya dlm 2nd email aku kat dia.tapi sampai laaa ni*0216am wednesday* tak reply-reply lagik.mungkin sibuk ngan assignment dia kot.sebab dia kan dak skolah.banyak keje skolah la bila skolah dia bukak baik.bila agaknya leh jumpa kan, bukan apa pun, nak kawan je.aku kan suka kawan*iyolah pastu ko carut kawan ko tu kan archmal*...

...semoga juries berpuashati ngan entry aku pasal IZZU ni kan.dah laa berjela, matilah aku kan.tak reti nak buat sikit.ni sesimple yang boleh dah aku buat.amik point penting je*iyolah tu* tu miss organiser, jangan lah potong markah mak sebat carut uols, tak baik tau salah guna kosa, kan abang lady*matilahmak,larik*...

...weis korang jangan lupa nak BIUNDI ARCHMAL pada hari khamis sampai ahad kat sini yek..undi la bebanyak.kalo nak baca orang carut aku, gi kat akak aku yang anggun jelita tapi sempoi nie...

15 comments:

daribilikini said...

kelas... 3000 patah perkataan kah?

ArcHmaL HatiEmieY said...

4500 jer...dok dang...kul 3 pagi nieh apload... gigh sangat kan..matilah leh award blogger paling gigih katanya...

Adam Dryx said...

Astaga imaulana!!

Hhahaha!!! 4500 pp rupanya...patutla berpinar bijik mata seketika ,... seriously fon karer kena tukar cik abg oii!!
Muahs!

fiebie said...

emm. harus ko kat opis makan gaji buta kan menulis entri laksana panjang macam perlembagaan malaysia kan.

emm, suka sangat buat ayat-ayat tambahan dalam satu ayat. sila bagi nampak jelas, macam letak dalam kurungan ke, taruk asterik ke. supaya akak tak pening kepala.

oke, idea penulisan ada dan agak kreatif. izzu yang ko tulis tu nampak macam seorang yang menarik untuk dikenali.

tapi nampak kerja tak edit. lepas tulis, terus hantar katanya.

tapi good work.

ArcHmaL HatiEmieY said...

bukan buat kat ofis ye... tp kat cc kul 3 pagi post ni...matilah gigih...

my blogger tu problem...basic editing je leh wt...pg tadik memang bz gile....tak sempat nak buat apa dah...*matilah menjawab katanya*


p/S:pada sesapa yg baca... dari satu carutan...ade dua lagi...matilah mak!!!

Red Mummy said...

ni lg sorang...tu lah buat lg last minute.

jom lah..minum

ArcHmaL HatiEmieY said...

eler cakap org.... kul 3 pagi posting kak...kuar bijik mata hari nie*nanges*

baru lepas makan ngan jat..he hehehehe... n still our babies hv no name*babi gini tu laaa*

Red Mummy said...

letak je namanya tenuk....

sekor tenuk sekor lg cipan

x pun sekor babi sekoq gini

jadi babigini...nama pendek jadi bab and gin

boleh? cam cilakak je akak ko ni

Lee Novotny said...

Bagus nok, ada gambar! Pandai mung melaser Izzu kita ni yek?? :)

Good luck..basically speaking, membuatkan semua nak tahu fasal izzu lebey dekat ni :)

Rush Murad said...

pembaca terutamanya TS rasa tertanggu dan tersekat2 semasa menbaca tulisan Archmal, motif? sebab terlalu banyak tanda *. ianya sungguh menganggu kelancaran pembacaan, nasihat TS, cuba jangan gunakan tanda *, apa yang patut dilakukan ialah terus sahaja menulis tanpa eprlu ada tanda*, dengan kata lain kalau nak melaser atau menulis menggunakan Kamus Fefonen, teruskan sahaja, tak perlu berselindung dengan bahasa2 yang baik2 dan yang ala-ala sopan.

Entry agak berjela-jela, kadangkala pembaca hilang tumpuan dan terus scroll ke bawah mencari ending cerita. Ini menjadikan subject matter atau izzu kurang penelitian.

Keep up the good work!

ArcHmaL HatiEmieY said...

tq vry much Ts... kamus fefonen katanya...huak huak huak.. ai mmg bersopan apa...pls refer redmummy's blog...

berjela?pls refer blog sblm nie..ihhiks.. mmg berjela jela..smpai diri sendiri tak larat nak taip...


thanks again for the komen.i'll improve it... muahs..

Ujang_MD said...

sehari hanya dapat buat satu vote.. dah vote si ijat nyer.. archmal esok k!!

Anonymous said...

Cool blog, interesting information... Keep it UP »

Anonymous said...

megan fox naked , paris hilton
I’m not giving up on this Abolish Shredded Jeans and Legging campaign until they fade quietly into obscurity and rest alongside acid wash anything and shoulder pads. And while we are judging Megan Fox solely on her appearance, what do you think of those boots. Purty, huh? megan fox naked
megan fox naked
“She believes that karma will do the job for her. The ‘Transformers’ star was stunned to see her topless photos from her upcoming film Jennifer’’s Body online – and immediately considered taking legal action.” megan fox fully naked
megan fox naked
Fox is now the new face of Armani cosmetics (and wow, I thought the extent of Armani’s “branching out” beyond super-amazing haute couture was limited to overpriced boxer shorts sold at discount outlets) and sources say that the promo tour is going to start in October. Megan’s thoughts?: megan fox naked video

Anonymous said...

A broad good physical condition program tailored to an person wishes very likely pinpoint on harmonious or more delineated skills, and on age-[3] or health-related needs such as bone health.[4] Numberless sources[citation needed] also cite disposition, social and heartfelt fettle as an substantial purposes of overall fitness. This is over presented in textbooks as a triangle made up of three points, which reproduce physical, poignant, and mental fitness. Physical good shape can also prevent or investigate many chronic health conditions brought on next to unhealthy lifestyle or aging.[5] Working out can also refrain from people sleep better. To live robust it is consequential to combat in material activity.
Training

Unequivocal or task-oriented [url=http://www.pella.pl]fitness[/url] is a person's power to complete in a definite enterprise with a sober expertise: as sample, sports or military service. Individual to training prepares athletes to appear as well in their sports.

Examples are:

400 m sprint: in a sprint the athlete necessity be trained to redundant anaerobically from one end to the other the race.
Marathon: in this what really happened the athlete ought to be trained to work aerobically and their persistence requisite be built-up to a maximum.
Scads blazing fighters and constabulary officers undergo level tone testing to draw if they are qualified of the physically hard tasks required of the job.
Members of the Partnership States Army and Army Native Guard have to be masterly to pass the Army Tangible Competence Check up on (APFT).