July 21, 2006

...Shall We Dance...

...malam tadi aku tgk cerita ni kat estlo.cenel apo tah.hbo ko starmovies.lupo dah.ekceli aku dah few times tgk cite nie.best gila.lagipun, aku mmg suka crite pasal ronggeng ni.aku kan anak ronggeng...

...dan aku rasa aku tak perlu buat review untuk filem ni.sebab aku rasa ramai dah filem ni dan tahu dah jalan cerita ni.this is one of my favourite movie la.tambah lagik , lelaki idaman hollywood, richard gere ngan JLo laks blakon kan...

...filem ni pertama kali difilemkan pada tahun 1937.matilah gigih kan aku searching.nilah poster untuk masa tu.dilakonkan oleh fred astaire ngan ginger rogers*matilah ginger ge la loca*...

...tu dia..klasik kan poster dia...

...motif menari pakai kasut roda??...

...versi terbaru ni ditayangkan pada tahun 2004, dilakonkan oleh richard gere (john clark), jenifer lopez(paulina) dan susan sarandon(bini john clark) dan few pelakon yang menghidupkan dan menghebatkan filem ni...

...ni lah poster untuk 2004, beza sangat dari dulu kan...

...malam ni main yer,main apa tatau...

...ko la pondan yang nak caras laki mak kan!!eh tak la laki ko pun pondan la...

..ekceli, pada tahun 1996, filem ni pernah diterbitkan versi jepun.dilakonkan oleh koji yakusho ngan tomiya kusakari.koji ni pelakon otai kat jepun.kira richard gere jepun la.banyak filem dah dia blakon.start ngabn tampopo(1986),the eel dan the cure(1997), pulse(2001), memoir of geisha(2005), babel(2006 dan yang terbaru akan ditayangkan tahun depan (2007)silk.aku tak penah tgk pun cite yang lain tu selain geisha tu.aku ada pic dia.tapi dinch leh upload laks.nanti kalau petang ni leh upload, aku tunjuk yek!!..

5 comments:

Azhar Ahmad said...

Mak aihhhhh.... Ske ko nengok citer ginih. Idokle koi.

ArcHmaL HatiEmieY said...

salah ke...as long as it's a good story, i'll not missed itt.n bettwer then stupid n dumble plastic hypocrite sterotype horror movie!!!*matilah kekwat*

Anonymous said...

Here are some links that I believe will be interested

Anonymous said...

Here are some links that I believe will be interested

Anonymous said...

Your are Excellent. And so is your site! Keep up the good work. Bookmarked.
»