July 20, 2006

...Antara Dua...

..this is not about my love life story or anything.it's not about between two men that i've to choose.so, what else?it's for my pet la...

...well, actually i'm thinking 'bout chosing either silver arowana (Osteoglossum bicirrhosum) or Guinea Pig (Cavies). I can't choose either the fish or the cute mouse(is it a mouse?)omaigosh...

...ap pandang-pandang.nak kena lempang?jeles la tu mak chantek...

...eh mane cik tan tadik,mek tays laa...

..both of the i love to pet them. and the most important things is, the price is similar.i've got a good price from a friend that belongs a aquarium shop besides LDP highway towards putrajaya.and the cavies are sold.isn't it weird!hahaha...

...it's normal in malaysia, pets shop sell everything.the concepts ; under one roof.erms, it's like long period i didn't watch that stupid dumby singaporean comedy.hahaha.you know, i think that stupid comedy can't challenge the most favourite hillarious pua chu kang , rite?...

... i'm going back early today.nuthing to do but don't want misses my new fovourite chinese(hong kong actually) series, fotrgot already the title but showed 1800 pm at TV3.and, the hero looked gorgoues.that's not the major reason why i love the series.it's good drama i think.eventhough it's quiet plastic and stereotype as a hong kong polician drama.but,still love it.what a typical malay kampung boy i am...

...heeii, slow la skit, jangan kena gigi!!haaa cam tu lah sshheeedaapppp *larik*...

...and i won't cares what you people saying about it.i think it's normal.and just wondering why i'm used to write this entry in english.erms, dunno.just to test that i/m capable in english writing or not.yes, i know it's very horrible english.with the bad grammar and some more on vocab and everythings la.shame on you archmal...

...actually, i just practising that the skills i learn at uni long time ago(is it long?) still can be implement.as long as my company also communicate in english, i think this the right time to me to improve my english.also, i planned to further my study end of this year.so , better i get prepared eralier.at least , my rusted brain still functioned normally...

...please apologise if my english make you difficult to understand what i'm trying to say.who cares!!*matilah kekwat*.ok, guys, time to go home. please don't forget to vote BIUNDI ARCHMAL for Boggers-Idol 2006 coming on July 31st.oh my gosh...

...tak de kaitan langsung ngan entry,tapi tgk tajuk dia tu.ni cerita hantu kat jepun tahun 80an dulu...

8 comments:

Red Mummy said...

mula2 nak puji kaler ijau ni cantik...sesuailah ngan ko nye mata penyu tu. apa kaler mata penyu ko tu ye? turqoise ek?

pastu kan ijau ni akak mmg nak pakai utk bilik akak, or mbe hall lah, coz kang penuh lak merah umah aku tu

pastu kan akak suggest ko bela je ikan tu coz ko nye hobby pun ala jadi anak2 ikan or carik bapak ikan kan.

pastu ko beli gak itu mouse ke hapa ke, utk akak. bape inggit ye dik kalo kat market?

ke tiga nye kan

new theme blog ko ni kan nampak ko macam ala2 dah more than 25 pastu nampak cam ala2 serious pastu nampak mmg br pas talak 3 la dr laki ko

jgn pukul akak...kalo x akak bantai dato king tu kang.

eh ko tau x umah si king tu kat ne? apa kata ko toron je dia pastu anto gambo kat net pastu dia pun malu x jadi kawin ngan adik aku siting tu

cii ciii

panjang le pulak komen aku, cam entry sendiri le pulak..

Ghazali B Abd Aziz said...

Motif nak ada PETS??? Dan Motif nak bela IKAN????

Anyway ... dari segi decoration and senag nak bela ... the choice is ikan ... sebab sebulan sekali pun tak kisah nak tukar air ... beli aquarium yg besar dan kalau ada modal lebih, invest on the separate pumps ... better in the long term ...

Azhar Ahmad said...

Nge nge. Tuko bahsa inggeris plak dah. Dasar fefonen la tuh, suka tukar2 *lari* . Adik adik pun hanjeng gak. Suka tuko2 *jatuh*. Eniwai tulisn tak kena la. Susah nak baca.

ArcHmaL HatiEmieY said...

kak redmummy : overlah..
pertama:kaler mata pengyu tu ihau yek!
umah saya mmg warna ijau, umah akak sy yang sy buat interior design dia tu, hall kaler winter green n kuning paa tah, sejuk sgt mata kalaowinter green tu,

bab hobi tu kan kan...abg ikan kat umah akak tu tak nak offer ke???best jugak kita bermadu
kan...*larik*

ikan tu 45 hengget sekor*sblm diskaun rega kenkawan
mouse(ke) tu 50 hengget sepasang*sblm diskaun gak... tak tau la mahal ke murah sbb rega leh runding...kalo akak nak sy leh adjust...

theme...ye ke nampak tua...oklah kot nampak matured sbb ada org ckp sy ni tak matured...ade ke pondan yg matured??


umah datuk king tu tak tau tapi umah siti tau, kat taman saga cheras...

heip...ai bukan kaki pukul occay...kalo tak nak kena pukul serahkan abg kat umah tu!!!*matilahmak ugut*

panjang?akak kan gila kuasa!!!*nyorok celah cpu*

ArcHmaL HatiEmieY said...

en ghaz yang confiucius...

pets dah lama ada.i bela ikan silver n gold guramy.. tapi masa pindah umah ari tu nyawa dia dah ditarik olehNYa*nangis*...

fish tank dah ada...kalo nak bela arowana tak perlu deco bersama eric ni...let the tank with water n fish only...kalo letak batu ikan bodoh tu telan...mati lah...

pumping systems mmg dah ada...top pumping je laa sebb tank tu 2' je...

i think i'll take both kot...still thinking...

the mouse pun very cute...just like me*larik*

ArcHmaL HatiEmieY said...

akak azharina ahmad...*matilahmak*

saje je...nak try,kalo dah buta tuli omputeh tu...camtu laa jadinya...

hheeippp...mak str8 occay...bukan hadek2 lagi tau...dah tuo dah...

font tu mmg script dia cam tuh!!susah ke nak baca...i think just nice laa laling...

thanks for da carutan bernas...think bout it..

Anonymous said...

Your are Nice. And so is your site! Maybe you need some more pictures. Will return in the near future.
»

Anonymous said...

I say briefly: Best! Useful information. Good job guys.
»