June 13, 2006

...dari world cup ke sentap!!...

...dan erms... few lazy and busy(buat-buat je) days...'bout 3 days i'm not hapdet this blogs... so got few things to story mory laa....just readlah...

CAWAN DUNIA

... dan acara sebutan dan kegemaran dunia...tak kira lelaki ke perempuan ke... tua muda.. kecik besao...cantik buruk... kaki bangku ke kaki rewang ke... omputih ke..orang itam ke... pink karer ke... yang memang tak de kerja... yang tengah kerja...yang tengah****(speku sendirik!!!)... tengah perang ke...mesti tak mahu lepaskan peluang untuk turut serta merasai kehangatan yang lebih hangat daripada biasa(hot.fm)...WORLD CUP :GERMANY 2006...

...aku ni bukanlah minat sangat bola ni... tapi kalau event besar cam ni aku layan jugak... tambah lagik ada sekor mangkuk hayun kat rumah aku tu memang kaki bola... main bola untuk company dia... tapi kalah jugak... sanggup memujuk lagi sorang lagi housemate(tuan punya astro umah aku) 'tuk subscribe astro supersport...as long as kitorang tak tengok sangat kartun...bagi jer lah untuk sebulan sajork...dengan syarat... dio bayor ler... aku ok jer....'archmal tak keyshah'... kononnya....padahal aku sentap jugak sebab tak de la peluang nak tengok crite lain... tp okie jer laa sbb bukan aku bayar pun.... who cares!!!(matilah kekwat...larik)...

... so opening ceremony tu aku tengok lah... bagi aku biasa jer diorang opening...tak laa grand sangat... aku rasa kl'98 lagi grand(matilah patriotik)... tapi part paling aku suka diorang nyer traditional costumes.... bila la aku nak try pakai cam tu... then game Germany vs Costa Rica... bagi aku satu game yang menarik(matilah ai kene gelak sebab komen world cup ala-ala AF4 kan)... sbb tak sampai 20 minit.. dan 3 gol... dasyat tu..bagi aku memamgn fight laa...orang lain aku tak tau laa pa komen kan...sebab bukan bidang aku... dan blog aku...suker hati nenek angkat pak cik emak tiri bapak ketua kampung aku lah aku nak tulis apa(matilah kekwat)***larik... then ada lah 3 4 game lagi aku tengok.... tapi maals la nak komen... but what is interest me for the world cup is ada negara yang first time masuk...even negara yang tak ada padang rumput cam Angola tu pun mampu masuk...tetiba aku malu jadi anak Malaysia...buat stadium juta-juta...tapi world cup tetap tak leh masuk... walaupun aku tak minat bola... tapi kalau macam ni taraf kita... macamana nak support!! ada yang sokong aku tak??

AKADEMI FANTASIA 4

... aku tak pernah buat apa-apa komen pasal AF4 ni... so aku tak perlu la komen banyak-banyak kan kan... cuma sebab dibuat di siang hari dan aku rasa macam terkilan sebab Karen terkeluar ... cuma nak luahkan apa yang aku rasa la... siapalah aku kalau nak dibandingkan dengan

kakak yang gila dan kawan dia yang gila jugak

yang sememangnya expert dalam bidang meraka... banyak jugak ringgit malaysia aku terbang kali ni... sebab ni 1st time aku afundi... merasalah faizal paling banyak kan(matilah staterisme)**lari... farhan... then lottor and diddy... zial also bagi aku ada potensi untuk melangkah jauh.. tapi apa nak buat ... nasib perjalanan seni mereka bergantung kepada tangan mereka yang belum tentu tahu menilai seni dan bakat mereka yang berhak... sorry to say... aku cukup tak suka amirul... bukan sebab karektor dia tapi... he JUST can sing... tu jer... kalau suara macam tu pun leh dapat... memang menyesal la aku tak pergi audition dulu**larik... sasah suara aku jauh lagik sedap dari dia(matilah berangan) ** larik sepantas mungkin nyorok bawah meja... banyak lagi yang perlu dibaiki.. baik pelajar mahupun penganjur... kamera tah kemana-mana...(matilah ai pun pernah shoot untuk recorded and live program)... baju malas nak cerita la... perlu ke zila pakai baju macam perempaun joget kat dangdut mawar biru??? hheeelllooooo..... mmg setuju ngan adlin(nampaknya aku pun cam dah suka dia skit minggu ni).... itulah saja... buaty karen walaupun dia tak baca blog nie... hopefully dia akan sukses walaupun keluar awal... (kalo nak sore sedap cam karen makan lah budu..nak order...sila call aku).....

AKTIVITI DI PETANG AHAD

... lepas tengok af ptg tu, aku ngan halmie plan nak pergi jenjalan... lama tak keluar bersama.. perlu ke speku sapa halmie tu... housemate aku la.... so aku pun mmg plan nak jumpa dia sebab nak bagi keropok yang dia kirim masa aku balik terangganu hari tu... kebetulan dia ada roadshow kat Ampang Point... so kira ok lah ... lagipun aku nak pergi main volleyball kat tasik titiwangsa... lama tak turun.... 2 bulan lebih kot... so leh laa lepas gian... halmie pun nak pergi joging... so kitorang sampai kat Ampang Point kul 530 kot.. aku sms dia as long dia pun tak busy sangat walaupun ramai orang... tapi dia ajak aku minum kat luar Ampang Point tu... aku sedikit teruja sebab lama dah tak jumpa dia... main sms and call jer kekadang... so lepas jumpa dia tak lama sbb dia tengah kerja(motif kan kerja hari ahad).. kitorang gerak ke tasik titiwangsa... takramai sangat yang main... tapi ramai yang aku tak kenal... main few games around 830 kitorang pulang ke Puchong...

... sampai kat rumah ... macam orang kebulur... siap jer mandi ..cuci apa yang patut..hehehehe... aku terus melahap nasi... hari tu aku masak... awal masak... walaupun aku tidur jam 5 pg sebab layan bola...tapi aku paling awal bangun di hari ahad itu... jam 930(awal ke) ... mandi sesiap... turun gi beli beli nasi lemak ... dengar carta era then start masak sambil telinga dialunkan irama dan lagu daripada carta era... siti ke tetamunya...ok jer... well siap masak around kul 12 lebih ...nasi putih... sup ayam.. kobis n cendawan goreng and telur dadar... cukup lah makan untuk 3 orang saja ...masak lebih.. stand by untuk malam skali... dasar pemalas...

makan sambil layan tengok bola... pastu layan sembang ngan halmie... kul braper tah aku aku tido...

SEMALAM

..semalam aku busy sangat... minggu lepas aku ada hantar email kepada semua representative kat depot all over malaysia... actually aku kena handle satu project untuk seluruh malaysia.. tapi bukan aku laa lead...aku cuma kuli jugak...yang buat kerja sampai pecah otak... takut jugak sebab aku ni bukannya ada pengalaman nak handle project besar dan orang yang jauh lebih banyak pengalaman daripada aku... maknanya orang yang lebih kertu dari aku...(matilah merendah diri)**larik... nak ceritanya... tahap bebal diorang ni leh kata tinggi jugak la...

... so semalam bila check mailbox, satu reply pun tak ada... so diorang iggy akulah maknanya... apa lagi...terus la meletup gunung merapi ... sekali lagi aku mengemel diorang yang bengap dan bebal tu... carut dengan cara bersopan(boley)... barulah bertubi-tubi emel n IM aku masuk... dah tu...14 kali terang pun tak faham...hello... aku pakai english tahap tadika sajork... bukan cakap bahasa chech republic(matilah diddy tak tau kan apa chechoslavakia)** larik... kena terang satu per satu apa yang aku nak sdan diorang kena buat...bengang sangat aku.. takkan benda yang senang pun tak leh nak buat... dan aku bernasib baik sebab email tu semua aku cc kat project manager.. so nampaklah aku buat kerja kan kan...merasalah dapat permanent nanti...**larik...matilah berangan kan... dah la aku ada 2 projek lagi yang kena buat... pening kepala aku... kalau orang yang ada pengalaman aku rasa mungkin tak ada masalah.. bagi aku yang tak ada pengalaman dalam bidang ni... merassaaallaaa!!!....last-last lum kul 5 aku dah berhenti buat kerja...sebab kepala aku dah pening... apa yang tak siap semalam aku buat hari ni... so semua dah settle pagi tadi... so sekarang merasalah aku goyang apa yang boleh digoyang**speku la apa korang nak speku....lllaaaarrrriiikkkkkkk

..erms... aku tak tahu kenapa aku macam suka laks post lirik lagu... macam best jer... lgpun semalam sessi sms jiwang anttara aku dan dia... so aku tulis tahip lirik ni ditujukan untuk dia walaupun dia tak baca blog aku sebab memang tak sempat...dia busy.. buat sales la... tapi aku nak juga tuju kan dia... suka hati akulah blog aku....

Percaya Pada Cinta
Artist: Akma
Sejak pertemuan itu ku rasa hadir sesuatu
Bagai pelik rasa di hati
Berdegup hatiku ini..
Mungkinkah ini rasa kawan atau sebaliknya..
Tapi kian merasa ada cinta di dalam hati
Ku biarkan cinta ini hadir
Datanglah segera kepadaku
Kerna kau ada sesuatu membuatku
Cinta kepadamu
Ku tahu dikau pun merasakan
Katakanlah kata kepadaku
Jangan biar cinta pergi
Percayalah ini sudah suratan Maha Esa..
Hadirmu di sisiku ini
Merubah segala-galanya
Gembira bila bersamamu kini bila kau tiada

... dan pagi ni aku buka lah blog kawan aku yang ngidam telur penyu... baru aku tahu patutlah dia tak mahu layan kawan aku ngorat dia masa kat uni dulu(akulah yang jg posmen bangang kawan aku tu yang lebih bangang tu)....gelak guling-guling...sambung balik ngutuk...

ghupo-ghuponyo dio sudoh ado pilihan hati tapi dia pun tak tahu mamat tu minat tak kat dia... pastu malu-malu laks bila jumpa...ssuuudddeehhhhh!!!... tulah meroyan sangat nak kahwin... tengok orang kawin berangan nak kawin...boifren tak do... aku ajak kawin tak nak**larik...gelak guling-guling... (matilah my best friend's wedding...merasalah ai julia roberts...matilah berangan lagi)... aku pun tak kenal mamat yang dia minat tu...satu sekolah dengan dia...so cik lady... bila nak kenalkan ngan ai yang memang hensem ni**koma!!!... nerk laa jugerk kenal mamat yang awak duk minat tahap cipan nak beranak tu...gelak guling guling....nak tengok jugak sapa lagik hensem... ai ke mamat tu...**koma lagik... apa pun hopefully yu akan dapat ngorat(boleh jer laa pompuan ngorat laki)... jangan lupa pada ai...semoga berbahagia ke anak cucu(matilah tinggi cita-cita)**larik....

...so aku dahpenat melalut tak hengat nie...nak patah jari ai mentahip entry yang sangat panjang...mati laamarathon lepas gian.....mmmrrraaaasssaaaa..... salam sayang untuk semua... jangang luper afundi faizal...farhan .... velvet..... majulahrenangberiramauntuknegara(motif)...

5 comments:

darklighter said...

Nyeh..entri kat bawaah tuh..npa la font kecik nauzubillah..ker aku yg rabun..hiks...

darklighter said...

Nnok..betul ker pic yg kat bawah aku tgk tuh??? batu tu terapung??? biar betik...:P

darklighter said...

Nnok..betul ker pic yg kat bawah aku tgk tuh??? batu tu terapung??? biar betik...:P

ArcHmaL HatiEmieY said...

y, mmg font tu kecik...sker ati akulah aku nyer blog...matilah kekwat**larik...

tulah kuasaNya.. mmg terapung... kalo tak caya pegi la kat palestin... merasa lah ko mati tertembakkan...**koma..

SpiNgemOrKS said...

haiyok kakak2 giggih menghapdet blogS (eh sundell kenapa ada S kat blog ko?? ada berapa banyak blog ko??) dan adik adik pulak gigih memberi koments (bukan ejaan sebenar)... mati la ai tak dapat hapdet blog sebab buat buat bz carik calon bini...**larikkkk