July 18, 2006

...Hari Ini...

...ini adalah entry aku yang paling malas.sebab aku dah tak ada idea nak melalut.tambahan pula , hidup aku sepanjang hari ni tak ada yang menarik, kerja tido kerja makan tido tido tido kerja kerja kerja makan makan...

...btw, semalam , lepas balik dari opis ni, lam kul 2000pm lebey kureng la kan, aku singgah kat pasar malam dekat area umah aku tu.aku tak tau la apsal aku suka sangat pasar malam. bukan sebab ramai orang , leh cuci mata smer. nope.kat area umah aku ni, kalau gi pasar malam tak rasa duk malaysia*matilah*.memacam orang ada...

...apa aku beli?memula aku tawaf dulu,saja surbey apa nak makan kan.bukan tengok orang tau.pusing satu round, aku nampak ada orang juak kuih akok kedut.ala, kuih kelantaan tu , yang dibuat daripada santan campur telur campur tepung campur gula kacau kacau , bakar.hamik ko siap tau resipi neh tapi tak sedap sangat la...

...reganya?huh! 40 sen sebijik.kalo kat klate baru 20 posen.kedekut tul aku ni.so, aku beli laa dua hengget, makan sambil jenjalan.aku tak nak jenjalan lelama.just nak cari makan je.sebab aku memang penat gila semalam kan tpai sempat agi gi pasar malam*gelak guling guling*...

...pusing punya pusing, aku terlihat laa, seorang abang hensem jual char kuay n pau goreng.badan best tul. spare tyre sikit je.suka laaahhh. aku pun terus menuju ke arahnya dan menerkam dan terus shimolot di situ*ko gila??matilah berangan sajork.aku beli la pau goreng inti kacang singgit n char kuay singgit.cukuplah.sorang je kan makan.menggu depan beli lagik ye bang...

... pastu aku beli nasi kerabu*lagi*.erms, hari ni aku just makan nasi kerabu je, bekfes nasi kerabu, dinner pun nasik kerabu, aku tak lunch. malas nak kuar .panas giler.then beli air mata kucing sebungkus.dua hengget katanya.kembung lah perut aku nak perabih...

...balik umah dengan tidak sabar dan kebulurnya aku pun apa lagik, belasah laa.tunggu apa lagik.kenyang gila.dah la tak dak orang kat umah aku masa aku balik.helmie memang balik lambat. jenal mane tah hilang.lantak korang lah.aku bukan mak bapak ketua kampung sebelah nenek angkat pak su orang gaji korang kan...

...dah kenyang tu, tengok diari af4 yang sangat memboringkan tu. pastu layan armageddon kat starmovies.aku dah tengok cite ni dedulu, tapi , saja la, lagipun tak ada cerita yang menarik langsung nak tengok...

...adalah member kamceng aku sms cakap drama melayu best.apa tah tajuk dia,erms, haaa, raflesia 2 katanya.matilah dia minat gila cerita ni.ontah lah.aku tengok cam boring je.layan armageddon lagi best.konon nak layan laa ni...

...tak sampai setengah jam, mata dah tak leh nak angkat dah. memang aku ngantuk pun.perut dah kenyang. badan penat. apa lagi masa untuk membuta la jawabnya.so , aku tukar cenel 101-radio era, tak sampai 5 minit aku rasa, sesedar, alarm yang aku set kat henset murahan aku menjerit...

...aik, dah kul 0615 am ke? biar betul, aku ni tido ker pengsan.serius aku memang tak sedar. kalau orang masuk rogok aku pun kompem tak sedar.masalahnya, ada ke orang nak rogol aku?*naik lrt turun jelatek ko hengat ko cantek??*malas laks nak bangun.hari ni aku kena buat cycle counting*boring*golek golek dulu...

...tetiba si helmie kejut aku.haaa??tengok jam.0715 am.matilah mak!!!kelam kabut aku bangun mandi siap make up*propah je ni*, sebab aku dah lambat gila.tapi sempat lagi sembang ngan helmie.kejap je.dah alang-alang lambat, lantrak lah.0745 am aku turn dari umah.singgah beli nasi lemak lauk paru kat depan umah dulu...

...sampai opis, buat muka serius. semapt agi set rambut kat toilet neh.aku memang bawak gel kat opis. sebab aku kan mat rempit*yo lah tu*.pakai helmet, nanti ranap lah rambut aku. apo lah korang.suka hati aku lah!!dan terus masuk ke bay, cari brader partner aku buat counting.dah siap pun.aku cuma check dalam system je.dia senyum lite2 jer kat aku.laser ke?...

...masuk opis aku on pc, pastu gi buat air dulu neh. bekfes dulu la.buat koko panas *kunun..padahal milo je*bantai nasi lemak tu.sambil tu try nak check email n blog.nak tengok brape ramai dah orang masuk kan*matilah feeling cam ramai orang masuk nie.tgk ada komen ke tak kan...

...tapi tak leh laks.ha***g la.server down laks hari nie.sambung kerja la.sampai tghhari pun server still down.kul doblas tu cam ok japs pastu dia jam balik.lastly, kul doblas aku bantai tido.gelak guling guling.dua jam aku bantai tido kat meja ni.sapo nak marah aku.gelak guling guling lagi,lam kul 1430 cam tu baru lah server ok...

...so itu sajo lah cerita meraban aku hari nie.nak balik dah.lapo laks tu. pasar malam kat mane yek malam ni.erms.helmie kata dia balik awla hari nie.pastu yem nak datang.yem ni nak duk ngan kitorang bulan depan. helmie kata dia nak masak.rajen kaka masak kan.memang kakak pun.40 samting dah.2 kali kawin.tak de anak. pernah dia bagi tau helmie dia nak ngorat ku.tapi pas helmie bagi tau dia aku otak tak centre gak cam dia terus tak jadik katanya*matilah lessy dog*...

...ooppsss, sebelum aku blah kan, boring tul aku dengar radio hari ni. kecoh lah pasal siti nak kawin ngan datuk k.kat opis ni pun heboh.kakak cleaner yang bukan warga malaysia tu pun kecoh sembang.erms, boring aku. aku bukan tak suka kat siti.suka gak.dengar lagu dia je.sebab aku ni bukan jenis kipas susah mati memana artis.bagi aku, personal life diorang adalah diorang nyer pprivasi kan...

...let say, kalau korang artis*korang feeling jer laa korang artis*, cam ne rasa kalau orang sibuk nak amik tau pasalk hidup korang.ni kecoh, nak kawin kecoh , pakai baju gitu kecoh, keta baru kecoh.tak faham tul laa aku rakyat malaysia ni.suka sangat kecoh.suka agung-agungkan artis.manusia akhir zaman...

...ni sekarang, kat radio era, itu ini era linda onn pun sibuk pasal siti nak kawin ngan datuk k. pagi di era pun kecoh.uurrmms, dia kan diva katanya.tapi biarlah dia dengan pilihan dia. dah jodoh dia kan. tak yah lah kecoh-kecoh pasal siti. baik kita maik tau pasal mangsa tsunami kat pulau jawa tu.pasal israel lahanat serang lubnan n palestin tu.lagi bagus.cuba fikir sikit...

...matilah membebel laks aku kan.no, ekceli, bagi aku , setiap orang ada hak untuk memilih jalan hidup diorang sendiri.macam aku , tegar memilih jalan hidup aku. walaupun menyesali atas pilihan ini, tapi hidup mesti terus kan.oklah , malas nak komen bebanyak pasal siti dan datuk k.biarlah siti nak rasa jadi datin.nanti bila dapat datuk kang tak merasa laks orang nak panggil dia datin*matilah mak*...

...oklah teruskan melawat blog aku n penyuku ini.dan jangan lupa komen or maki je kalau korang rasa nak maki aku.ataupun kalau ada idea menarik untuk dikongsi bersama*matilah feeling talk show*, suarakan komen anda atau tinggalkan pesanan kat tekbok*tagboard la mengong*buruk tu yek

satu lagik, jangan lupa BIUNDI ARCHMAL untuk BLOGGERS IDOL 2006 undi jangan tak undi, kalau tak undi rugi wwwooo...

6 comments:

Azhar Ahmad said...

Lahhh takkan filing filing jer ngan abg tuhhh, cekau la. Ummm ada gambar tak! Yeargkhhh pakcik dah undi...

ArcHmaL HatiEmieY said...

gila nak cekau.kalo ai sekeping kat bawah tak pe...ni sebatang...nak mampos..tak pepasal tepung tu naik muka...


undi pak cik jangan tak undi...

gilo apo pakcik ni masuk kul 3 pagi...

daribilikini said...

ko ni feeling cite hindustang ke..kejak2 guling...kejak guling...
mujur dok gi tukor baju paka sari..ehhh ke memang paka sari ning...

ArcHmaL HatiEmieY said...

hhheeiiipppp!!! ai pakai kebaya nyonya ok!! kaler pink!!

Red Mummy said...

dik..akak ngantuk ni

cite lah lg...sonok baca cite psr mlm ko ni

daribilikini said...

kelerzz...carer pink lagi...hahaha