June 01, 2006

...dan hari yang ditunggu tiba...

...tajuk entry very the .... macam entry orang nak kahwin jer... padahal.. aku menghitung hari(matilah kris dayanti) nak balik kampung...yes...aku orang kampung... nun jauh di pedalaman terengganu....kawasan felda nan permai(ke)...

...tapi aku rasa macam nak demam la plaks... daripada semalam lagi rasa macam tak sihat... sebab tu lepas balik kerja aku tertidur depan tv... sedar-sedar dah kul 10.... nasib baik bangun ..kalau tak maunye sampai pg nie aku tidur...(matilah housemate aku kekwat tak kejut).. tiba-tiba aku terdengar sesuatu dari arah dapur(misteri nusantara ke)...

..rupa-rupanya housemate aku tengah masak...rajin pulak mamat(seterit yek!!) ni masak...dan aku pun dengan muka tak basuh terus ke dapur untuk melihat dan mengomen(matilah komen af versi dapur)... erms...ayam masak merah... sodap ko??dengan selamba nyer aku merasa kuah ayam itu...erks...apsal masam sangat?..terlebih asam jawa, jawab mamat itu... pantas aku mencapai bekas gula lalu mencurah ke dalam kuali yang menggelegak itu... denagn kompidennye(matilah kekwat)...erms...ok skit...apsal kau tak kejut aku nak masak...tanpa reaksi aku menjadi polis pencen...sian tengok ko tidur...lgpun aku dah kebulur sangat dah...nak tunggu kau...nak mandilah , itulah inilah(perlu ke mangkuk ni carut aku kan!!!)... aku terus blah dan terus melabuhkan bontot tu yang mantap(ke?berangan lah....)ke atas sofa yang empuk sambil membuat muka toya.....

...lapar gaks aku ni... makan dulu ke...mandi dulu...aahh...mandi dulu la...ayam lom masak lagik tu...lantas kugagahi dengan penuh kemalasan menuju puncak(matilah berangan lagik) bilik ku yang kecil teramat dan mencapai tuala yang dah berapa tahun tak basuh itu...masuk balik mandi dan...perlu ke aku cerita semua(dinch laa)...

... helmie balik sebaik aku menghabiskan rokok kedua selepas makan... dia tanya aku ...masak tak sup ayam n cendawan tu... tanpa memandang wajahnya yang aku tak taste itu kau membalas...tak...penat(aku tipu...sebenarnya malas)...ala...nanti balik dari kampung aku masak la... dia diam saja...bla bla bla bla bla bla(aku dah malas ni)...

...awal aku sampai di office hari ni... jam 0730 am...sebab housemate aku hantar...ptg kang aku terus ke kl...malas nak balik rumah lagi...dah siap bawa beg...dah memulakan kerja aku tyang tak banyak.....partner aku kat office ni tak datang...bapak dia masuk hospital....so lunch aku melantak la nasi lemak yang aku beli utk dia pagi tadi(perlu ke speku aku ada hubungan sulit)**larik...matilah mati berangan...

...so antara sebab aku hapdet awal ni sebab aku nak balik kampung petang ini....yey yey balik kampung...so aku MUNGKIN tak hapdet blog aku yang tak ada org datang ni... tapi kalau internet dah okie and ada masa...aku hapdet...live dari tranung....matilah aku cuti pun kena kerja...menccii... (sebab staf sana tak ada yang taste!!!keji!!)....oklah... akhir kata dari aku sambutlah salam sayang peluk cium rindu belai dariku untukmu...(matilah ucapan hari raya).. majulah sukan untuk negara...adios la vista(lama aku tak guna ayat ni..ermmss....

matilah gila warna...merasalah korang rabun warna pas nie...

3 comments:

fiebie said...

Jangan lupa masuk Dazzling Diddy FC ya. mari lah beri sokongan reramai. AFUNDI DIDDY

fiebie said...

mati lah kauuuuuuuuuuuu

SpiNgemOrKS said...

haiyok.. entry warna warni macam sarkes laaa.... mati la pening mata ai nak membaca..