November 02, 2006

Raya '06 : Balik Kampung

...matilah dah seminggu aku tak hapdet kan. dah siap kena maki hamun kutuk carut segala dah ni.nak buat camne, aku ni kuli , org suruh kerja , kerja laa.diorang yang bayar gaji aku kan.korang bayar gaji aku ker??kaloo aku tak kerja korang nak tanggung ke hidup aku nie??matilah carut orang, feeling ramai peminat laa ni kan...

... kekwat kan .aku bukan tak nak sambung crite raya yang non ado nie tapi, aku tersangat lah bz.SAP GO LIVE. as a data providers, i'd to ensurer that all data in inventory been load into loadsheet.ala crite pepanjang pun bukannnya korang paham pun...

... so sambung balik laa crite raye ye.matilah dah basi.woit, raya sebulan yek!! walaupun aku dah tukao lagu raya ngan lagu JUANES ni , tapi feel raya tetap ada!! mak puasa sebulan occay!!!dah laa memalut woit!nak sambung sambung je laa.matilah mak!!

... maka , lepas berbuka puasa hari jumaat tu, aku tgh duk melepak depan tv.tetiba terdengar bunyi pintu umah ku di ketuk. dah agak dah sapa sebab mmg tgh tunggu budak ni pun. tak reti bagi salam ke hapa.ingat rumah keling kacang putih ke??? lepas sessi carut mencarut segala, so aku pun packing laa baju untuk balik.matilah dah tau nak balik kg tak rereti nak nak packing awal2. sedap laa budak ni carut aku...

... eh japs japs, cam crite berulang jer.sat na aku gi check blog aku japs.ihhiks.matilah crite berulang . bior ler.malas aku nak delete dah.penat laa type nie.ish...potong stim tol.nak shishapeng laks.nate gapo laks shishapeng tu? tanya mak cik umah kaler fefel nie..sat laa.tuntutan alam!!!...

...lega.ekceli lama gak aku stop ni.sempat lagik tanya khabar akak aku ni.katanya tak sehat.tanya khabar la.siap sembang ngumpat lagik.matilah mak!!ko suka ajak aku ngumpat kan kak!!*la la la la la la la la...

...ok.sambung balik.sampai kat Projet Gombak lepas amik adik aku kat hentian Duta tu , mangkuk hayun ni gi reverse kete dia.selamba badak je dia reverse.terkena keta adik dia.boleh tak prasan.rasa nak lempang je. sib baik bukan keta aku.kalo tak.mmg kena silambam dah budak nie...

... then, aku masuk McD tuk beli sahur.lagipun dah lama gak tak makan McD ni.sejak posa ni tak penah lagik buka kat McD.sahur pun jadilah. yg tensen nyer, ada breakfast meal je.bantai je la. aku amik Apple Pie pebret aku aku. pastu, aku duk kat luar melantak smentara bebudak ni*aku paling tua laa*gi beli sahur kat 7 E sebelah tu kan.beli roti ngan air je diorang.lantak la.tgk je laa aku makan kan...

... tepat kul 4 pagi kitorang bergerak dr Projet Gombak tu.kali ni aku yang bawak.kalo tuan kereta yang bawak, alamatnya, kalo tak raya kat spital trus 'raya' seumur hidup di alam barzakh.aku tak nak jd sebahagian daripada statistik Ops Sikap lagik tahun nie...

... alhamdulillah.jalan memang clear.cuma kat karak highway tu je cam banyak skit keta.tapi tak do lah jammed yaamats.sesedap rasa je la.lepas je tol LPT, tgk jalan clear gila. seperti yang dijangka la kan, time tu mmg tak banyak keta...

satu, sebab mmg tak ramai yang balik time ni.org gilo cam kitorg je gerak kul 4 pagi nie.

kedua, org dah gerak awal2 , so time ni diorg benti sahur

dan ketiga, kitorg je gila kemaruk nak balik kampung kot!!

... aku ni kalo drive long distance, tak sah kalo tak jadi mesin pelupus makanan.ngunyah je keje.lebey kurang setengah jam aku bawak keta pada kadar 80kmj hingga 90 kmj, aku rasa cam bangang laks cam slow je.orang lain zast zast.kancil pun leh potong aku.ingat ade geng sembang. tuan kete dah selamat ke alam mimpi dah...

...dah tgk jalan clear, sikit sikit aku tekan minyak.tgk jalan la. memula naik 100.pastu 120 , last last main satu tiga satu empat. kekadang satu lima.siap main potong lagik ngan adik budak nie.aku tgk diorg syok je follow.aku tekan je la...

...sampai area R&R temerloh aku tgk penuh kete.org tgh benti untuk sahur.pastu aku perasan adik ejat dah tak nampak kat blakang.aku try call tapi tak dapat laks.call adik aku pun tak dapat.pasrah jer la.aku risau gaks kan kot kot jadi apa2.tawakkal je la.hopely diorang ok...

... lebey kurang kul 6 sampai kat exit Kuantan.aku dah dapat call adik aku.diorang benti tukar driver.ok lah.cuak gak kan.so , aku pun slow slow laa bawak.budak yg "deretoh"*refer orang ini untuk maksud perkataan ini* dah bangun.suruh cari cenel radio era.tak jumpa.lupa laks brapa dia nyer frekuensi. last2 jumpa cenel org ngaji.layan je la.okie je.berkat skit.kan kan...

...sampai kat area Gebeng, akak ipar aku call. dia kata dia pun dari kl tolak kul 1.sampai kat kemaman dah umah mak dia.dia suruh singgah umah dia kat kerteh.nnt balik umah mak aku sekali ngan dia la.so, aku on je la.aku sms adik aku.sampai area pelabuhan kuantan, rasa nak shishapeng laks.budak ni pun sama...

... aku memang biasa ngan jalan ni sebab dulu masa aku kerja shipping agent kat sini dulu.masa ni dah tak laju dah.dlaam 80-90 je sbb keta banyak dah .berderet gaks la.so, so aku decide benti kat petronas kat cherating.tu je petrol station yg terdekat.samapai area situ dekat kul 7 .benti dalam 20 minit tu, tunggu adik aku tak sesampai.aku call diorang kata dah kat area chukai.cheh.buang karen je tunggu.budak ni siap melawa lagik pakai gel segala.sapo tatau nak tengok.chantek ke??...

... so , aku teruskan perjalanan balik kampung ni.samapi kat kerteh dalam kul 745 pagi.singgah umah abg aku.lepak kejap sejuk enjin keta.padahal dah sejuk dah benti kat cherating tadik.aku terus turun beg n beskot raya segala barang sebab balik umah mak kau ngan abang aku jer lah.tak yah la budak ni hantar kan...

... lepas stengah jam kot diorg rehat, diorg gerak ke Kole Ganung.aku ngan abang akak ipar n adik aku sessi sembang tak hengat laa sebab lama gak tak jumpa.konon nak tido.tapi sembang nyer sembang tak hengat nak tido dah.lam kul 9 tu gerak balik umah mak aku...

... penatlah.panjang nie.larat ke korang baca. sikit nyer detail aku story.matilah catatan perjalanan kan. merasalah korang bising sangat nak suruh aku hapdet kan.matilah novel...

matilah ade iklan...

... jarak umah abg aku nagn mak aku ni tak dak laa jauh sangat.lam 15 minit jer.so kitorg pun gerak la balik umah mak aku kat kawasan felda.yes uols.aku duk felda.bukan felda taib andak yek.ayah aku beli umah kat kawasan felda ni.so , aku bukan anak peneroka cam penyanyi jutawan sebab sms ni.matilah carut laks...

...hheeiiipp.jangan salah sangka laks.aku tak hina yek.cakap je.aku membesar kawasan felda.kawan2 ramai anak felda.tau sgt anak felda.dari yangf berjaya jadi doktor hinggalah kepada doktor sendiri,smer ada...

...matilah larik topik laa....

...sesampai kat umah mak aku 15 minit kemudian. kita jumpa lagik di lain episod Raya '06!! la la la la la la la...

matilahmak!!!

...oleh kerana korang adalah pembaca blog aku yang setia, tunggulah yer episod akan datang...

so, to be continued laa...

68 comments:

Red Mummy said...

ni cite raya ke citer bulan puasa

ko tau x kita dah bape syawal ni

agak2 citer raya ko kuor pas abih raya kita ni kan kan?

ko suka buat keje lembab2 kan..

JohnBraun said...

i29waO write more, thanks.

said...

Magnific!

dragonball sex pictures said...

Wonderful blog.

apartment hunters sex said...

Wonderful blog.

lesbian oral sex said...

Nice Article.

free gay anal cum videos said...

actually, that's brilliant. Thank you. I'm going to pass that on to a couple of people.

serena spice sex said...

Hello all!

epony stapon sex said...

Wonderful blog.

outdoor hidden sex said...

Wonderful blog.

bangladesh sex voy said...

Hello all!

bbc health sex said...

actually, that's brilliant. Thank you. I'm going to pass that on to a couple of people.

couple sex picture said...

actually, that's brilliant. Thank you. I'm going to pass that on to a couple of people.

houston sex club said...

Please write anything else!

prepubescent sex pictures said...

Thanks to author.

mans sex organ said...

Nice Article.

nudist sex pics said...

Beam me aboard, Scotty..... Sure. Will a 2x10 do?

disabled girls sex said...

A lot of people mistake a short memory for a clear conscience.

free hot ebony porn said...

Suicidal twin kills sister by mistake!

brazillian sex clips said...

A flashlight is a case for holding dead batteries.

boob sex videos said...

Suicidal twin kills sister by mistake!

alex tilson sex said...

What is a free gift ? Aren't all gifts free?

iv leage sex said...

When there's a will, I want to be in it.

i need adderall said...

Oops. My brain just hit a bad sector.

cialis class action suit said...

Clap on! , Clap off! clap@#&$NO CARRIER

order ultram said...

The gene pool could use a little chlorine.

it picture sex said...

All generalizations are false, including this one.

bitch porn sex said...

Give me ambiguity or give me something else.

girl sex sleepover said...

Oops. My brain just hit a bad sector.

asian orgy sex said...

What is a free gift ? Aren't all gifts free?

all chicks sex said...

Ever notice how fast Windows runs? Neither did I.

sex ass xxx said...

Good job!

demo game sex said...

Please write anything else!

on sex swing said...

Energizer Bunny Arrested! Charged with battery.

clonidine .3 said...

What is a free gift ? Aren't all gifts free?

name said...

Beam me aboard, Scotty..... Sure. Will a 2x10 do?

flash porn animation said...

A flashlight is a case for holding dead batteries.

rabbit porn said...

Save the whales, collect the whole set

adult services porn links adult list said...

What is a free gift ? Aren't all gifts free?

lille sex shop said...

What is a free gift ? Aren't all gifts free?

az sex offendrs said...

Nice Article.

free sexy games porn said...

Lottery: A tax on people who are bad at math.

cnn com net porn controls useless study said...

Give me ambiguity or give me something else.

ghetto bitchs porn said...

A flashlight is a case for holding dead batteries.

anal sex pics of women said...

Energizer Bunny Arrested! Charged with battery.

freeoral sex videos said...

Wonderful blog.

porn pregnant women said...

Thanks to author.

harmony 18 sex said...

Build a watch in 179 easy steps - by C. Forsberg.

identifying black t said...

Friends help you move. Real friends help you move bodies.

celebraty sex video said...

Save the whales, collect the whole set

pic sex transgender said...

640K ought to be enough for anybody. - Bill Gates 81

british sex mature said...

A flashlight is a case for holding dead batteries.

cartoons sex ellis said...

Lottery: A tax on people who are bad at math.

free backroom sex said...

Nice Article.

intelligent porn said...

Friends help you move. Real friends help you move bodies.

instructional sex dvd said...

The gene pool could use a little chlorine.

vintage porn blog said...

Beam me aboard, Scotty..... Sure. Will a 2x10 do?

jewish sex free said...

Change is inevitable, except from a vending machine.

porn sex swallow said...

When there's a will, I want to be in it.

asian porn sites said...

Clap on! , Clap off! clap@#&$NO CARRIER

korean hotties sex said...

Save the whales, collect the whole set

black celebrty porn said...

The gene pool could use a little chlorine.

1oo free sex said...

What is a free gift ? Aren't all gifts free?

passions sex toys said...

The gene pool could use a little chlorine.

phentermine from canada no prescription said...

Build a watch in 179 easy steps - by C. Forsberg.

online purchase phentermine adipex said...

Give me ambiguity or give me something else.

phentermine federal express said...

Please write anything else!

illegal cartoon sex said...

Friends help you move. Real friends help you move bodies