July 19, 2006

...Sleeping Beauty...

...matilah tajuk entry.matilah berangan beauty katanya.chantek ke aku?gelak guling guling.sleeping beauty katanya.matilah kau archmal...

...aku penat dan ngantuk gila hari nie.sebab aats kebangangan aku malam tadi, aku berjaga samapai ke pagi.cite dia cenggini.aku kuar ngan kawan aku, kawan baru kenal katanya.cabin crew.lepas tengok desperate housewife's, aku kuar lah gi umah dia.then join dia n kenkawan dia gi makan kat naili's usj...

...sronot diorang sembang.ooppss.lupa laks.korang tau apa kami makan? ubi kayu rebus cecah samabal tumis ngan kelapa parut.aku ingat cabin crew ni moden.tak makan memende ni sume.ghupenye, samo jah.well, dorang ni 3 orang, 2 pompuan, sorang laki.yang laki tu lah kawan aku.so sambil makan , tu sambil sembang lah kan.kitorang pun ada gak order cucur bilis.sedpa wwoo....

...dan biasalah bila crew jumpa crew kan.cite pasal kerja la.aku banyak dengar jer la.nyampuk sesekali.ai pemalu tau en ghaz!*sapo tatau ni*.diorang ni otai dalam kompeni kapal terbang mahal ni*mati ke mak?* umur pun dah overdose gaks la.taqpi diorang nyer happening, aku malu laks jadi budak*ke?* umur 24++ tawon yang kunun baik nie.diorang ni lahir 13 tahun sebelum aku lahir,tapi, diorang tak sombong. baik sangat.so , sukalah ai kan...

...so lepas kat naili's tu, sambung laks kat umah kawan ai kat BK tu.pot pet pot pet...SK2 ...bla bla bla ...jamu...bla bla bla..SK2 lagi...tak habis habis cerita pasal SK2.ai taulah uols banyak duit.pakai SK2*mek nangis*.pot pet pot pet.memacam lah cerita diorang kan.sampai kul 4 pagi neh.gegeh katanya.lepas kenkawan kawan ai tu balik , kitorang kununnya nak masuk tidolah.aku ngan kawan aku ni sambung sembang lagi atas katil dia yang empuk tu.best woo!!!heeiipp!! sembang jer yek.tak da buat apa pun.tak baik buat fitnah...

...sesedar dah kul 0600.matilah aku kerja hari nie.last2 aku balik terus.tak jadi nak tido.sebab kalau aku tido kompom tak bangun kerja.sampai umah sempat lagi aku balun nasik lemak yang aku beli on the way sampai umah.pas makan, nak lelap mata laa kejap.masuk lambat skit pun tak pe hari nie.tak da kerja pun...

...lambat lambat aku pun tetap kul 0824*aku tau sebab aku punch kad* dahsampai.bila laa aku nak datang lambat yang sebetul lambat kat opis nie.biasalah, pekerja cemerlang kan.so rutin aku cam biasa lah. buat kerja yang tak seberapa tapi blogging jer lebih.gelak guling guling...

...mata dah berat gila ni.kul 1100 tu ak ucam tak larat dah nak angkat mata.nilah time aku, kalau tak tido malam, tengahari skit baru ngantuk.so aku decide lunch hour kul 1200 nanti nak tido laa japs.tepat je kul 1200, aku kuar bunuh diri japs, terus lentokkan kepala ke meja, jadi general manager*orang terangganu kata la...padahal geneghe di meja(terlelap kat meja)*detail ni terang...

>...heip, apa intai ai ni, malu lah*abaikan imej yang terbentuk dihujung gambar ini...

...kunun nak tido setengah jam je kan. sebab tempat kerja kan.lagipun aku ada kerja nak buat.sebelum aku tido tu, aku pesan kat foreign worker tu.suruh dia jumpa aku lepas lunch.sebab ada kerja nak suruh kan. check empty cyls nak hantar s'pore.helium purified. dia cakap ok lah kan.so aku pun dengan feeling sleeping beauty ni landing atas meja tu...

...sesedar kroang tau kul baper??1530!!!matilah mak. tu pun sebab badan dah sakit sebab tido camtu kan.apsal tak dedatang lagi workers nie.aku pun , dengan muka bangun tido , mata merah , kepala mamai lagi tu, pegi lah cari diorang yang bay.skali, diorang dah siap pun buat menda yang aku nak buat.*motif back to the future?*.aku tanya diorang , apsal tak kejut aku.dia cakap, aku tido. malas nak kejut.erks??abeh tu, ko hengat ni bapak sedara ketua kampung opah angkat mak usu sebelah mak angkat nenek sedara sepupu ketua kampung kawan aku punya kompeni?sker hati je nak tido?matilah mak.mintaklah jangan ada memana officer datang tengok aku tido...

...apa aku nak cerita kat sini , aku cukup respect kat bebudak foreign worker from india ni.tahap hormat orang diorang ni tinggi.bagi aku tak rugi aku hormat diorang, layan diorang macam orang kita.sama level ngan kita.walaupun diorang tu pendatang denagn izin dan kerja sebagai buruh kasar saja.sebab kat kompeni aku ni, diorang tak baik sangat ngan orang lain.satu masalah bahasa kot.satu lagi, entah lah aku pun tak tahu.yang aku tahu, diorang ni baik ngan aku n my partner.mungkin sebab cara kitorang layan diorang macam kawan.no kasta kasta ni.ni bukan zaman sebelum masihi ada kasta kasta ni...

...aku bukan nak cakap aku ni baik sangat.tapi, gitulah. macam orang tua pesan, buat baik dibalas baik, buat jahat, matilah kau!!kan...

...moral of the story:ko dah tau ko kerja esoknya, jangan ngengada nak jaga malam.

...in other story laks, cerita pasar malam lagi.aku ni memang tak seserik pegi pasar malam kan.ekceli, masa aku balik semalam , kau ternampak la pasar malam kat area sebelum tol puchong selatan tu.puchong batu 12 ke hapa kawasan tu.so, apa lagi.aku singgah lah.tak ramai yang niaga.sebab kalau tak silap aku pasar malam kat situ hari ahad.matilah hafal hari apa pasar malam kan.pasar tani kot.sebab tu tak ramai niaga.nak ceritanya,masa aku balik tu dah kul 5 lebih dah. tak ramai lagi orang n orang niaga pun sesetengah tu baru je nak pasang khemah.motif?aku terawal atau diorang terlewat?...

...so, aku cam biasa lah.jalan jalan cari makan.tawaf satu round kat area jual makan tu, aku ternampak orang jual peneram.orang terangganu cakap "deghang".tapi ni kekecik.aku suka yang bebesar tu.bukan apa, kalau yang bebesar tu , isi dalam dia tu cam melekat kat lelangit bila makan.tu yang beast tu.pastu sakit gigi sebab manis.mulalah cari air.gelak guling guling.kalau yang kecik ni dia rangup sangta.tak da rasa sangat.tapi sebab aku ni memang konservatif skit, so aku beli la 2 hengget.makan sambil jalan.panas lagi ok.lgpun budak yang jual peneram ni pun kiut gak.hehehehe...

...aku try gak cari abg char kuay yang hensem tu, tapi tak da.dia tak niaga kat situ kot.kena tunggu minggu depan la baru leh tengok kan.sedey.pastu aku beli nasi ayam sebab aku lom makan tengahari katanya.then, kopok lekor yang liat nak mampos 2 hengget.pastu blah.pastu aku melantak.pastu abis.pastu... woit,berapa banyak pastu daa, pastu tri lah*lawak plastik yang bangang!*...

...tak menarik sangatlah pasar malam nie.mungkin sebab aku awal ataupun mmg tak ramai orang niaga pun.tak banyak pilihan sangat.tak kesah lah.ari ni ade pasar malam kat putra perdan.nak gi lah pasni.kat sini pun aku suka gi sebab banyak pilihan makanan yang dijual.suka tau..kalau ada tepon leh amik gambar best gak kan.nak buat camne, aku ni mesken, tak mampu pakai yang leh tangkap gambar.nantilah next month*matilah kompiden ni*...

...okies, itu sajork lah paparan saya pada hari ini.semoga anda telah terhibur dan banyak mendapat kebaikan daripada paparan sebentar tadi.segala komen atau cadangan boleh dihantar ke emel ni kohengatkocantek@mamposlah.com atau faks ke 03-90876464 tekan tekan tak dapat*no pun sapo tatau*...

...jangan lupa sedekahkan al fatihah untuk mangsa tsunami di selatan jawa. dan paling penting jangan lupa BIUNDI ARCHMAL for BLOGGERS-IDOL 2006.salam sayang dari aku untuk korang yang mengong sebab baca blog orang mengong lagi bingai ni, muahs..muahs...

apsal bangang aku nyer blogger ari ni.tak leh edit laks entry.sentap lah.

7 comments:

Red Mummy said...

3 stgh jam ko tido kat opis atas meja?

apa nama bos ko? apa nama kompeni ko?

harus kena report tahap gaban kat bigboss ko ni lah

harus bagi warning letter kat ko ni

eh salah

harus bagi fired letter terus kat ko

apa ko ingat ko datuk k, suka2 je nak kawin ngan siti? suka2 je nak tido lelama kat opis.

datuk k tu pun arapkan misai je tau x....anti aku ngan si K K ni lah

Lee Novotny said...

Lain kali guna alarm kat dlm mobile phone tuh kalau nak tido kat ofis! Lainlaa kalau u ols ada handphone jaman dolu dolu..besar badak! :P

Azhar Ahmad said...

Mueh mueh mueh. Tiap2 hari melaram kat pasal malam ek. Cari anak ikan ke? *lari* Tak sabar nak tunggu cerita Abang Pasar Malamku Sayang. Muahahahhah.....

ArcHmaL HatiEmieY said...

kak reds...la la la la...
mengapa harus aku diperslahkan?aku tiada kaitan langsung ngan datuk k!!


lee...ah ha..tepon hok petong anying nge babi tu ork!!!

abg azhar..smalam tak gi pasar malam...ai tak makan anak ikan occay...makan abg ngan bapak ikan je!!

Anonymous said...

Here are some links that I believe will be interested

Anonymous said...

Really amazing! Useful information. All the best.
»

Anonymous said...

I'm impressed with your site, very nice graphics!
»