May 30, 2006

...dan minggu pun berpenghujung....(entry yang sangat tak perlu dibaca)

... dan matilah aku kena maki dengan blog aku ini sebab tak hapdetkan..mrasalah...aku berangan ramai orang masuk blog ni...

...hujung minggu yang sangat busy(ke)?... aku kerja 5 hari seminggu saja...ada yang makan hati tak?..suka....suka..(tepuk tangan denagn muka yang riak)... dulu aku pernah kerja hari sabtu dan ahad... tapi ada seorang kakak yang mengaku gila kutuk aku ... katanya..."bangla je kerja ari sabtu...."(matilah aku kena maki)...dan disokong pula oleh seorang yang tak gemuk tapi ngaku gemuk... aku hanya mampu membisu tanpa kata apa.... tapi.... sekarang merasalah kakak yang mengaku gila pun kerja juga di hari sabtu....***larikkkk....

...dan hujung minggu yang busy ini dimulakan dengan malam jumaat itu... aku ke Kajang untuk ke rumah pakcik aku... hosmet aku yang hantar.... singgah di hj. samuri sebab nak cover.... besday hosmet aku tak bagi adeah... so kire blanje makan tu kire adeah laa...(boleh ke).. aku call laaa orang ituew untuk berjumpa katanya...tapi mrasalah duk me****** (speku sendiri ler) di sg besi...katanya.... mmmmmoootttiiifffff......

....satu hari aku kat shah alam sebab sedara aku dari klate konvo.... matilah melepak kat tasik shah alam sajork... penat nak mampos... tobat dah aku tak nak pegi antor orang g konvo.... last last.... malam tu merasalah migrain datang menjengah....tak jadi pegi klabin...uuuwwaaa... lgpun ujan serta ribut -petir segala melanda... tak rereti nak duk umah ke....???

....petang ahad yang tak berapa damai.... aku ke Soromban ngan member-member xopismet aku g kenduri tahlil, cukur jambul n berzanji... matilah mati tak penah tgk org berzanji katanya... mrasalah ustaz tu lepas gian jamming zanji samapai sejam lebey.... sentap smer orang kat situ... sampai ada yang balik terus...tak sempat merasa kari kambing yang enak.... yang penting... adalah one of the tetamu majlis tu main mata ngan aku... perlu ke???aku ala-ala jeling manja lite-lite je laa.... nak kena panah petir???sentap kan!!! kul 1 pagi baru sampai umah puchong.... mrasalah terus tido....esokkan koreje..tak reti???

uuuhhh....isnin datang lagi....(matilah lagu dina idol...)... nasib baiklah tak bizi sangat hari ni...tapi tetap tak sempat nak hapdet ko kan blog....hanj...hanj...sanget... lagipun petang semalam aku rushing balik...sebab turun kl nak beli tiket balik kg(yey yey)... kebetulan ada sorang mamat india kat opis aku ni duk pandan cahaya(motif kan jauh yaamat)...so tumpangan yang free dan dengan tak malu muka nyer.....(bila masa aku ni pemalu tah)

... plan nak jumpa dia kat klcc...sebab aku dah janji ngan hosmet nak balik skali ngan dia mlm tu... tapi last minute dia call dia penat... sbb hujung minggu dia g genting ngan kenkawan dia.... apa nak cakap.... takkan nak paksa... kalau dedulu mungkin aku pujuk/merayu/apaapalah jugak nak jumpa...tapi aku fikir tak perlu la... sebab aku tak mahu benda yang dah jadi dedulu...berulang....(matilah sejarah mungkin berulang)..so biarkan saja... kalau jodoh tak ke mana... mcm member aku bdk seremban tu cakap..... kalo joki pipit tak ko mano(matilah aku kene maki ngan org negori)..hahaha... last last aku melepak sensorang kat lot 10 tu sambil tuggu hosmet aku yang keje part time kat situ.... alkisahnya terserempak ngan sepupu ayah aku yang aku pernah jumpa kat BB tahun lepas(matilah past tense nyer crite..)tapi dinch aku tegur... yerlah dia melepak kat Dome...kalau stakat gaji aku yang tak seberapa jadi kuli ni... tak mampu la nak lepak situ... dia pun perasan aku duk situ... yang paling sentap(sebenonyer makan hati)...rambut dia blonde....

...dan begitulah hujung minggu aku yang bizi....aku pun tak tau pasal apa aku tulis entry yang tahapahapa nie.....tak ada motif langsung....sbenornyer aku malas nak berfikir sebab ari nie aku bizi dan penat gilerr... td meeting kul 1030 pg sampai kul 3 ptg....matilah beku dalam meeting room tu.... dengan ngantuk nyer...dengan tak pahamnyer.... dah laa duk depan...matilah tak leh nyelit tutup mata katanya..... dah la dorg nyer english very the slanga samapai orang tak paham... matilah singaporean kekwat.... nama pun april(fool)...tapi cun gak laa amoi ni...aku ingat umur dia early 30s kot... dah tu asyik pandang aku bila cakap...(motif)... perlu ke?dah laa aku tak paham mender yang dia terang pasal system inventory baru tu.....bukan aku sorg yg bengap yer.... org lain pun tak paham... ada sorg mamat dari depot kertih tu sepatah haram tak paham... matilah aku kekwat kononnya english aku excellence....ddddiinnchhh...terabur....hamcur jugak...tapi paham laa apa dia cakap... siap tanya soalan lagi....dan boleh jawab soalan dengan cemerlang!(matilah berangan kekwat ya amattss)....*larik bawah kusi***

...ok lah balik time...masa untuk merapu tah hapa hapa dah habis.... so babai laa yek...c u next time ya...(ada ke orang baca blog aku ni???

3 comments:

darklighter said...

Lalalalalala...tatau nak kata apa...teruskan usaha anda yer...*pecutttt

SpiNgemOrKS said...

**PITAM** ai ulang **PITAM**.. ala ala ada ustaz lepas gian jamming berzanji, ada orang pulak jamming cerita hujung minggu 3 in 1 katanya (sambil carik kat fibie, mana nyorok tatau)...

haiyokk ada ker orang baca blog aku.. ala ala zuhud kan ... hello ai mmg gemok la (duduk pose sebelah [y] dan sebelah kakak fibie..) kan kami sesaiz... **larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

ArcHmaL HatiEmieY said...

matilah ai kene carut.... keeejjii... nak wat camner dah tadak masa nak ngetup kibod... lgpun...hapdet kat opis pre jer uols... mraasssaaaaaa....